JustMediaRikkie de Ooievaar draait vanaf 22 maart in de bioscoop - JustMedia

Blog

Rikkie de Ooievaar

Rikkie de Ooievaar draait vanaf 22 maart in de bioscoop

De vrolijke animatiefilm Rikkie de Ooievaar draait vanaf 22 maart in de bioscoop! De stemmen worden ingesproken door o.a. Matheu Hinzen, Georgina Verbaan en Patrick Martenz.

Het verhaal

Rikkie (Matheu Hinzen) is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga (Georgina Verbaan), een nogal groot dwerguiltje, en Kiki (Patrick Martens), een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus…

Rikkie de Ooievaar wordt door Just Film Distribution en Just4Kids op 22 maart in het Nederlands uitgebracht in de bioscoop. De film is geschikt voor alle leeftijden.